2020 Ekim Ayı Nasıl Geçecek? Burcunuzu Neler Bekliyor? Seçim Ayı

Ekim Ayı, Seçim Ayı…

Ekim ayı’nın mottosu “Seçim” olacak… Neyi seçiyorsak onu yaşayacağımız, önceki seçimlerimizin karmalarını göreceğimiz bir sürece gireceğiz. Mevlana’nın da dediği gibi “Neyi ararsak O’yuz…

Mart ayında olduğu gibi ciddi sert etkiler yaşayacağımız, değişip dönüşeceğimiz bir ay olacak.

1 Ekim’de Koç burcunda yaşayacağımız dolunayla sınırlarımız ve sinirlerimiz zorlanacak. Ve bu dolunayla birlikte, çatışmalar, sınırlarda hareketlilik, devlet büyükleri arasında olacak gerginlikler de gündemde olacak. Dolunay, ego ve güç savaşlarını tetikleyecek, bu noktada dikkatli olmamız ve bu gerginliklerden uzak durmamız gerekiyor.

Ekim’in başlangıcı itibariyle Mars’ın Plüto ve Satürn’e yapacağı kare açılarla yılın en sert aylarından birine giriş yapmış oluyoruz. Özellikle 13-18 Ekim arası tam bit yüksek gerilim hattı. Mars’ın Plüto ve Satürn’le yapacağı kare açı bize aynı zamanda baş ağrıları, kemik ve kas ağrıları olacak dönecek. Spor yapmak, gergin enerjimizi atmakta bize çok yardımcı olabilir.

7-8 Ekim itibariyle Mars-Plüto karesi kesinleşecek ve sakin kalmak en büyük sınavlarımızdan birisi olacak. Sataşmalarla, düşmanlıklarla yüzleşeceğiz.

13 Ekim itibariyle Mars ve Plüto arasında Güneş’in de Terazi’de olmasıyla T-kare kalıbı etkinleşecek. Sinirimize hakim olmamız ve kılıcımızı kınında tutmamız çok önemli. Dışardan gelen agresyonlara da şahit olabiliriz. Özellikle etkilenecek burçlar ise; teraziler, koç, oğlak ve yengeçler…

16 Ekim’de spica üzerinde gerçekleşecek Terazi yeniayı ile birlikte geçmişten gelen ilişkiler, yarım kalan hikayelerin tamamlanması olabilir. Yeniay da Venüs-Neptün karşıtlığının olmasıyla da birlikte bu başlangıçlarda hayal kırıklığı yaşayabilir ya da geçmişten gelen hayal kırıklıklarımızı şifalandırabiliriz.

13 Ekim’de Merkür’ün de akrep burcunda retroya başlamasıyla bu etkileri artırabilir. Eski ilişkilere dair problemler ya da çözümleri gündemde olabilir. Merkür’ün akrepteki retrosu özellikle üreme organlarının sağlığını da etkileyebilir dikkatli olmak gerekiyor. İlişkilerde kıskançlık ve kısıtlamalar, manipülasyonlar, aldanma-aldatılmak durumları da yaşanabilecekler arasında. Merkür retrosundan en çok etkilenecekler ise, Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçları olacak.

31 Ekim’de Hamal Sabit yıldızı üzerinde gerçekleşecek olan Boğa dolunayında ise elimizdekinin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Gizli saklı olaylar ortaya çıkabilir, gizli düşmanlıklar ortaya çıkabilir. Vahşice olan cinayetler, geçmişte yaşanan cinayetlerin ortaya çıkması, intikamlar gibi olaylar Boğa dolunayıyla gündemimize taşınacak.

2020 EKİM AYI BURÇ YORUMLARI

KOÇ: Mars, güneşinizin üzerinde Retro yaparken çok sinirlisiniz… Öfkenize hakim olmanız çok önemli çünkü bu ay sizi çok sert etkileyen bir gökyüzü var. Düşmanlıklar ortaya çıkabilir, ilişkilerinizle sınanabilirsiniz. Sağlık açısından bağışıklığınıza da dikkat etmeniz gerekiyor. Ekim ayı boyunca kazalara, çarpma ve yaralanmalara karşı da dikkatli olun. İkili ilişkiler, ortaklıklara dair neticelenmeler ve problemler yaşayabilirsiniz. Yol, yolculuklar ve seyahatlar konusunda da dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle 13-14 ekim sonrası kazalara açık bir dönem.

BOĞA: Özellikle sağlığınıza dikkat edin Boğa burçları, sağlık problemleri yaşayabilir ya da var olan sağlık problemlerinizle ilgili sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz. Özellikle bilinçaltınızla ilgili, korkularınızla, kaçtığınız her şeyle yüzleşeceğiniz bir süreç… Uykusuz kalabilirsiniz. Ekim ayı aslında sizin için inziva zamanı, yeni işlere girmeyin, köşenize çekilin. Birlikte çalıştığınız insanlarla ilgili de, manipülatif, kıskanç, sivri enerjilerle karşılaşabilirsiniz. Ya sabır deme zamanı.

İKİZLER: Sizin için, çevreniz, arkadaşlıklarınız ve sosyal ilişkilerinizle alakalı problemler yaşanabilecek bir ay. Kavgalar, gerginlikler, ilişkinizde sıkıntılar olabilir. Bekar ikizler burçları içinse eski ilişkilerin gelmesi ve yüzleşilmesi olası… Ekim ayı aslında bir yandan da ikizler burçlarına yarayacak aslında. Yaşam enerjiniz güçlü olacak, kendinizi güçlü hissedeceksiniz ancak, 13-14 Ekim’de Merkür Retro yapana kadar. Merkür retrosunda briraz kafanız karışabilir. Özellikle bankalar, borçlar, alacak verecek meselelerine dikkat edin. Birilerine borç verirken iki kere düşünün ya da borcun altına girerken de iki kere düşünün sonrasında para kaybedebilirsiniz.

YENGEÇ: İş ve kariyer hayatınızda yeni başlangıçlar ya da önceden olan konuların sonuçlanması söz konusu olabilir. Biraz zorlanmalar yaşayacak ve mücadele edeceksiniz ama eskiye dair sonuçlanmayan işlerinizden sonuç alacaksınız. Eski aşkların, ilişkilerin ve işlerin toparlanması ya da şifalanması söz konusu olacak. Yaşayacağınız problemlerde ise adım atmadan önce biraz daha beklemeniz sizin daha faydanıza olacaktır.

ASLAN: Ekim ayı Aslan burçları için bir yandan faydalı olabilir. Yolculuk, seyahat ve iletişimle ilgili konularda güzel haberler getirebilir. Geçmişe yönelik olmayan işlerin olması, kendinizi doğru ifade etmeniz, gücünüzü doğru göstermeniz söz konusu olabilir. Finansal olarak da beklediğiniz para vs varsa onların gelmesi, yatırım yapacaksanız doğru karar vermeniz olası. Ay ortalarında gergin olabilirsiniz, özellikle aile ilişkilerinde çatışmalardan kaçınmanızı tavsiye ederim.

BAŞAK: Başak burçlarına ekim ayında para gelebilir, finansal kazançlar söz konusu. Yeni anlaşmalar ve sözleşmeler söz konusu olabilir ancak bu noktada Merkür retrosundan önceki bir tarihi seçmeniz önemli. 13-14 ekim itibariyle maddi kazanç kapılarınız artabilir, borçlarınız varsa bunları kapatabilir ya da beklediğiniz paraları alabilirsiniz. Akrepteki Merkür retrosu ise geçmişte özellikle yakın çevre ve kardeşlerinizle yaşadığınız iletişim problemlerini tekrar önünüze getirecek ancak bu sorunların çözülüp ortadan kalkması da söz konusu olacak.

TERAZİ: Güneş’in Terazi. Burcunda olması sizin için harikayken, güneşinize kare açı yapacak bir sürü gezegen olması biraz sabrınızı zorlayabilir. Kendinizi ön planda hissedeceksiniz ancak güç ve ego savaşları da yaşayabilirsiniz. Herkesi mutlu etmeye çalışmaktan vazgeçebilir, çıkışlar yapabilirsiniz. Sataşmalara, çatışmalara tanık olabilirsiniz ve siz de öfkenizi dışarı yansıtabilirsiniz. Ay ortasında merkürün akrep burcundaki retrosundan önce ya da sonra finansal işlerinizi halletmeye bakın.

AKREP: Akrepler için ekim ayı inziva ayı olacak. İçinize dönün, içinize dönme işini çok iyi yapıyorsunuz zaten. Yine de ani krizler, hastane işleri gündeminizde olabilir. Uyku sorunları yaşayabilirsiniz. Bu ay insanlardan kaçmak, yalnız kalmak isteyebilirsiniz. İç hesaplaşmalar yaşayabilirsiniz. Özellikle ekim ortası itibariyle kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz, tartışmalara açık olabilirsiniz. Ekim ortası itibariyle vereceğiniz kararları 2 kere düşünün.

YAY: Ay başındaki koç dolunayı bitirmeniz gereken konularda size destek sağlayacak. Güneş’in Terazide olması da size bu konuda destek sağlayacak. Ancak gizli saklı olayların ortaya çıkabileceği, arkanızdan konuşulanların önünüze geleceği bir dönem olacak, gözünüzü dört açın. Sosyalleşeceksiniz, özellikle terazi yeni ayıyla birlikte yeni bir ilişki söz konusu olabilir. Özellikle önceden arkadaş olduğunuz, önceden tanıdığınız kişilerle ilişkinizi ilerletmek isteyebilirsiniz. Ekim ortasında ise kafa karışıklığına ve paranoyalara dikkat etmeniz gerekiyor. Sizin sakladıklarınız ya da sizden saklanan ne varsa ortaya çıkabilir, gerçekler mutlaka ortaya çıkar.
OĞLAK:
Oğlak burçlarını da zorlayacak bir ay olacak. İkili ilişkiler, evliliklerde problemler, eşlerle ilgili sorunların artması ya da eşin ailesiyle alakalı problemlerin olabileceği bir ay. İş hayatınızda ağır sorumluluklar, ağır yükler söz konusu olabilir. Ekim ayını atlatmaya bakın oğlak burçları… Kasım ayında biraz daha rahata ereceksiniz. Arkadaşlık ilişkilerinde bozulmalar, yanlış anlaşılmalar, aşk ilişkilerinde kıskançlıklar, kopmalar, ayrılıklar söz konusu olabilir, ani kararlar vermemeye çalışın. Çocuğu olan oğlak burçlarının da gündeminde çocuklarıyla ilgili bir takım sıkıntılar söz konusu olabilir, bu sıkıntılar gündeminizi oluşturabilir. Manipülatif davranışlara dikkat edin, özellikle ay ortası itibariyle her duyduğunuza inanmayın ve bağışıklığınızı güçlü tutmaya dikkat edin.
KOVA:
Kova burçlarına da bu ay yarayabilir. Özellikle maddi konularda kazanç elde edebilirsiniz, ortaklıklardaki sorunların çözüme ulaşması söz konusu olabilir. Uzun süredir sürüncemede kalan konuların çözümü gelebilir. Mars retrosunun sizi desteklemesiyle önceden uğraştığınız konularda haklarınızı alabilirsiniz. Mars retrosu yarattığımız karmaların borcunu bize ödetirken, bize karşı karma oluşturanların da bu karmaları ödemeleri söz konusu olacak. Bu yüzden tavsiyem, size ne yapılırsa yapılsın ilahi akışa bırakın, hiçbir şey karmanın kör adaletinden kaçamaz.  Hesaplaşılması gereken ne varsa hesaplaşılır.
BALIK:
Balık burçları bu ay, zaman zaman kendilerini kapatabilirler. Finansal problemler yaşayabilirsiniz bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle kasımın ortalarına kadar finansal girişimler yapmayın, sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ani sıkıntılar, ani sağlık problemleri gündeminize girebilir. Birlikte çalıştığınız insanlara da dikkat edin, geçmişte üzeri örtülmüş konular ortaya çıkıp başınızı ağrıtabilir.

Ekim Ayı Nasıl Geçecek?

Bir yanıt yazın